dimecres, 29 de desembre de 2010

Una Activitat CLIL al voltant del dia Mundial de la SIDA

El passat primer de Desembre i amb motiu del dia Mundial de la SIDA, els departaments de Biologia-Geologia i d'Anglés organitzaren una activitat amb els alumnes de Biologia de 1 BAT X. També hi participaren 10 alumnes de primer de Batxillerat de l'IES Ausiàs March de Manises, acompanyats per la seua professora Lina García. L'activitat que es basava en la metodologia CLIL, mitjançant la qual els alumnes aprenen continguts (en aquest cas de Biologia) alhora que aprenen i practiquen l'anglés. L'acte s'enmarcava dins de les propostes de les Jornades Follow up organitzades pel CEFIRE de Sagunt i comptà amb la presència del coordinador de llengües d'aquest CEFIRE, Toni Navarro i de tres professors britànics de l'organització EF que ha estat la triada per la Conselleria d'Educació per a organitzar les estades d'estiu per als professors valencians que han cursat el programa PALE.

L'acte va començar amb una activitat d'escalfament on els alumnes van fer un assaig d'una coreografia a partir d'unes indicacins en anglés. Posteriorment hi va haver una xarrada per part del professor Antoni Cassany al voltant del SIDA i de les mesures de prevenció que el jovent hauria de prendre. Posteriorment van fer un "PARTY" al laboratori  on els alumnes s'ho van passar d'allò més bé prenent un esmorçaret i ballant. Tot això com a "excusa" per fer una simulació del que pot passar en la realitat: amb uns líquids que tenien en uns gotets, els alumnes simularen fins a tres contactes sexuals (amb i sense protecció) entre ells. En la simulació, un dels alumnes era portador del VIH i va ser el responsable de la "infecció" de 8 companys. Una lliçó clara que va calar entre l'alumnat. Finalment hi hagé una xarrada informal amb els professors britànics i els alumnes es van adonar del seu "acceptable" nivell d'anglés assolit al llarg dels cursos passats.
Una experiència que volem tornar a fer. A continuació us oferim un video amb un resum del que vam fer aquell dia:Aprofitem l'avinentesa per donar les gràcies al professorat i als alumnes  que hi van participar.
PowerPoint en què es va basar la conferència : 

Document word sobre les activitats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada