divendres, 24 de desembre del 2010

Hutton revisited

Els alumnes de Biologia-Geologia de 1 BAT han treballar els continguts apresos durant el primer trimestre a partir de la figura i l'obra de James Hutton, el científic escocés considerat com el pare de la Geologia.




A continuació transcric l'opinió dels alumnes sobre l'activitat: 


James Hutton or Mr. Rock Cycle?
En la clase de Biologia-Geologia de 1er de Batxiller X es presentà una activitat CLIL tant lúdica com didàctica consistent en una espècie d'homentatge a James Hutton (1726-1797), considerat el pare de la geologia. I tot això en anglés!
 El passat trimestre, com a activitat per finalitzar el tema sobre la geologia vam decidir realitzar una petita representació al voltant de les idees de James Hutton, important geòleg que, amb les seves teories, va esdevindre el pare de la geología moderna.
L’activitat consistia, en la memorització d’unes qüestions, sobre les investigacions de Hutton, al voltant de diversos aspectes de la geologia, que ell va observar d’una forma o altra, i que han resultat a la llarga sumament importants en l’estudi dels cicles geològics, en concret el conegut cicle de les roques. Aquestes preguntes foren formulades pels estudiants de la clase de primer de batxillerat X del IES Vicenta Ferrer Escrivà: Raquel Bosch, Angel Cortell, Marta Jordan, Elena Gomez, Daniel Soriano, Cristian Sales, Celia Sanchez. Sergio Cervera es va encarregar de la introducció a l’activitat, mitjançant una ingeniosa fòrmula que emulava un debat televisiu. Guillermo Nacher i Enrique Font, representaren dos geólegs ficticis anomenats Rick Rock i Frederic Flinstone, respectivament.
Les preguntes tractaven sobre diversos temes, com hem dit abans, que abarcaven desde la formació del sòl, fins al cicle de la roca, passant per curiositats al voltant de l’alçament del terreny front a forces compressives, ela dipòsit de sediments o la formació de roques plutòniques com ara el granit.
L’ activitat fou realitzada en anglés en la seua totalitat. Fou un estímul la presència de dues joves professores britàniques, autores de llibres de text per a secundària d'una coneguda editorial que vingueren a “contemplar l’espectacle”.
Dita representació fou a més, filmada pel mateix professor i posteriorment editada per un dels alumnes, per a la seua futura visualització en la xarxa, esperant que qui ho veja s’anime a provar experiencies didàctiques d’aquest tipus.
Va resultar una activitat d'allò més interessant, que ens va espentar a esforçar-nos en fer-nos entendre en anglés, i va fer-nos sentir còmodes amb  aquest idioma.Va resultar també, obviament, una activitat molt didáctica que ens va ajudar a comprendre un poquet l’evolució que experimenten les ciències, mitjançant l’aportació de grans figures com la de Hutton. Creguem que seria bó que es promogueren aquest tipus d’activitats ja que, és una forma divertida i entretinguda per a alumnes, professors i qualsevol persona que hi participe, tant com per a aprendre i com per a ensenyar, sense cap tipus de pressió, només que la diversió.
Enrique Font, Guillermo Nacher i Sergio Cervera.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada